Gaggia Classic kompatibilis nyitott szűrőkar 58 mm

Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Gaggia Classic kompatibilis nyitott szűrőkar 58 mm

15 990 Ft
+ 1 090 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
kaveverzum.hu
Termékleírás
Gyártó Gaggia
EanCode 230153
Arukereso.hu Export Kategória Kávéfőző szűrőtartó kar
Méret 58 mm
Kompatibilis Gaggia Classic

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Feneketlen / nyitott 58 mm-es szűrőkar Gaggia Classic espresso kávégépekhez. Ez az ergonómikus és dizájnos fa nyéllel készült nyitot szűrőkarnem csak elegáns, hanem praktikus eszköz is egyben. Egy remek diagnosztikai eszköz, melynek segítségével tökéletesíthető az őrlemény edolgozási és tömörítési tecnikánk. A csatornaképződés is egyből észrevehető. A szűrőkarhoz tartozik egy szűrőkosár is. A kosárhoz 58-58,5 mm-es tamper használata megfelelő. (Javasoljuk a karhoz tartozó kosarat egy precíziós kosárra kicserélni, a jobb eredmény elérése érdekében)

A eszpresszó készítése közben megfigyelhető, hogy történt e csatornásodás az őrleményágyban. Ha az extrakció közben a kávé nem áll össze körülbelül 4 másodpercen belül egybefüggő sugárrá, vagy lefolyás közben spriccelésre lennénk figyelmesek, akkor biztosak lehetünk benne, hogy csatornásodás történt. A csatornaképződésnek több oka is lehet, mint például:
  • inkonzisztens őrlemény
  • túl finom őrlemény
  • túl erős tömörítés
  • nem megfelelő őrlemény eldolgozás / disztribúció
Különböző barista eszközökkel javítható az őrlemény eldolgozás, így a csatornaképződés esélyének lecsökkentése:
  • Tűs disztribútor
  • szintező disztribútor
  • rugós tamperek
Gyakran ismételt kérdése k 1. Nem áll össze egy sugárba a lefolyás, mint a videókon Lehetséges hiba ok: Durva őrlemény Megoldás: őrölj finomabbra, amíg el nem éred az egységes lefolyást. Lehetséges hiba ok: Nem friss a kávé, döglött a kávé Megoldás: friss pörkölésű kávét vásárolj, vagy kifejezetten eszpresszó készítésre alkalmas kávét használj. Segítség kell? keresd ügyfélszolgálatunkat az info@kaveverzum. hu e-mail címen Össze vissza spriccel lefolyás közben Lehetséges hiba ok: csatornásodás, kialakulásának több oka is lehet: túl finom őrlemény, nem egységes őrlemény, nem egységes őrlemény eldolgozás, nem egységes tömörítés, nem megfelelő előáztatás, nem friss kávé Megoldás: megfelelő eszpresszó minőségű őrlemény, friss pörkölésű kávé, egységes őrlemény eldolgozás ás tömörítés Lehetséges hiba ok: egy finom őrlemény szemcse részben eldugaszolta az egyik lyukat, ezért spriccel Megoldás: gyakran hisszük azt, hogy csatornásodással van dolgunk, közben az egyik vándorszemcse miatt tapasztalunk spriccelést az egyenletes lefolyás mellett. Ha a kávé ízében nem tapasztalunk ízhibák, hagyjuk figyelmen kívül a jelenséget. Vizes marad az őrlemény teteje Lehetséges hiba ok: kevés az őrlemény a kosárban Megoldás: Az őrlemény-adag pontos beállítása. Tipp: a tömörített pogácsa és a felsőszűrő között kb 2 mm hely az optimális távolság. Ha ennél jóval kevesebb, akkor a pogácsa nedves, iszapos. Ha ennél kevesebb akkor az őrlemény hozzáérhet a felsőszűrőhöz. Lehetséges hiba ok: túl finom őrlemény Megoldás: őrelmény durvítása Nem a kosár közepén, hanem az egyik szélén folyik le a kávé Lehetséges hiba ok: ferde tömörítés Megoldás: tömörítési technika javítása vagy olyan tamper megvásárlása, ami biztosítja az egységes tömörítést

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.